Recept Julpraliner!

Ingredienser:

mandelmassa nougat blockchoklad hasselnötter små pepparkaksformar


Tillvägagångssätt:

Kavla ut ett jämnt lager mandelmassa, ca 0,5 cm tjockt. Bred på ett likadant lager med nougat och upprepa med ännu ett lager mandelmassa. Använd en liten pepparkaksform och tryck ut så många bitar som möjligt. Smält blockchoklad i vattenbad eller i micro.
Pensla på varje pralin och dekorera med en hasselnöt, eller tryck dit hasselnöten först och häll sedan på chokladen.


Ställ in i kylen för att stelna.

image5


Christmas Myspace Comments






Enkel och god Vit Choklátryffel!

    Vit chokladtryffel (ca 30 kulor) Ingredienser:

200 g vit blockchoklad 1 dl vispgrädde ca 1 droppe pepparmintolja 1 msk florsocker 1 msk vaniljsocker

Hacka blockchokladen. Koka upp grädden. Låt koka ca 1 min. Ta kastrullen från värmen. Rör ner chokladen så att den blandas med grädden. Smaksätt med pepparmintolja. Låt stå ca 30 min. Rör tryffeln blank och slät. Täck över och ställ in i kylen ca 1 tim. Forma små kulor av tryffeln. Rulla dem i florsocker blandat med vaniljsocker. Förvara i kylskåp.

image2

Dekorboll!

Blås upp en ballong till önskad storlek.

 Lös ca 1 msk hobbylim/skollim i ca 2 dl vatten eller använd tapetklister. Doppa garnet i limblandningen. Här finns två varianter - klipp av en bit garn och doppa hela garnbiten och linda den sedan runt ballongen. Andra varianten är att doppa garnet i limmet efterhand. Då kan det vara bra att vara två - en som doppar och en som lindar.

Om du vill kan du strö glitter i det våta limmet.
Låt sedan bollen torka.

 När du ska lossa ballongen från garnet trycker du försiktigt in en trubbig penna eller något annat mellan garnet och trycker in ballongen försiktigt här och där så att den lossnar från garnet. Stick sedan hål på ballongen och peta ut den.

Trä i en tråd om du vill ha bollen hängande.


image1

RSS 2.0